LeWell | Liikkumisen neljä vuodenaikaa: Kevät
LeWell Yksilölliset hyvinvoinnin polut Kehosi on kulkuväline, ei päämäärä. Jotakin kohti meneminen.
Lewell, level, levell, lewel, hyvinvointi, hyvinvointipalvelut, Kuntosali, valmennus, hyvinvointi
18419
post-template-default,single,single-post,postid-18419,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Liikkumisen neljä vuodenaikaa: Kevät

01.05.2018, Liikkumisen neljä vuodenaikaa: Kevät

Tuhannet valovoimaiset luksit iskevät auringosta virtaa luihin ja ytimiin kuin AC/DC albumeillaan High Voltage ja Powerage. Alkuvoimainen energialataus lisääntyneen valon myötä lataa kierroksia koneistoon ja mieleen. Talven pimeys ja kylmyys vaihtuvat orastavaan lämpöön ja lupaukseen kesästä.

Lumesta vedeksi sulava puro lorisee ja itkee onnesta, kun se etenee metsässä puiden ja taianomaisesti häviävän lumen katveessa. Naapurit kohtaavat muuallakin kuin postilaatikolla, lapset kaivavat pyöriään esiin varaston perukoilta, linnut viserryksineen säestävät duurisointuun muuntautuvaa luonnon aariaa.

Kevät!

Harjoittelun ja hyvinvoinnin kannalta lisääntyvä valo ja lumen alta paljastuvat tiet ja luonnonmuodot tarjoavat ulkona liikkuvalle energiaa ja talven jälkeen ”uusia” vaihtoehtoja. Päivän valoisan osuuden lisääntyminen mahdollistaa kirkkaita harjoitustunteja enemmän kuin talvella; herääminen ja aamu-/ilta-aikaan harjoittelu luonnistuvat kenties paremmin kuin ydintalven pimeydessä. Kuivavat tiet, sulavat polut ja lumen alta vapautuvat ulkoilureitit kutsuvat kovempivauhtisiin lenkkeihin, rullaluisteluun, iltarasteille, kevään pihapuuhasteluihin tai erilaisiin oman kehon painolla tehtäviin harjoitteisiin ja kikkailuihin. Usein tämä vuodenaikavaihteluun liittyvä ”henkinen metamorfoosi” näyttäytyy saliharjoittelussa kasvavina tehoina, painonhallinnassa lisääntyvä tsemppinä (kesä & rantakausi lähestyvät) ja ihmissuhteissa lisääntyvänä sosiaalisuutena (grillauskausi & terassit). Kierrosten lisääntyessä riittävän palautumisen varmistaminen korostuu. Joka suuntaan aktivoituva ja mahdollisesti vähemmän valoisuudessa nukkuva hyvinvointi-Duracel on samaan aika uhka ja mahdollisuus. Pidetään yhdessä huolta toisistamme, että pysymme mahdollisuuden puolella =)

 

Kävelen ja katson aurinkoon. Silmät suljettuna riimitän voiman tunteen sanoiksi;

”Räjäytän galaksit, kun lähden.

Tunnen voiman ja singahdan korkeuksiin.

Kiristän vauhtia, kone toimii, askel iskee.

Auringossa valaistun, jäähileestä timanttinen kimmellys.

Hiessä kylven, sykkeestä lataudun.

Kylmä suihku vahvistaa napanuoran keholliseen minääni.

Hyvässä seurassa iltapala palauttaa – kohta, uneen vaivun.

Räjäytän galaksit, kun herään.”

 

0 Comments